Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Забезпечення ефективної бюджетної політики місцевих рад та органів влади шляхом забезпечення участі громадськості до бюджетних процесів

Дата: 15.06.2018 16:02
Кількість переглядів: 278

Фото без опису          14 червня в Луганської облдержадміністрації відбулось засідання підсумкового круглого столу на тему «Забезпечення ефективної бюджетної політики місцевих рад та органів влади шляхом забезпечення участі громадськості до бюджетних процесів».

          Учасники круглого столу ознайомились з результатами діяльності проекту «Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади».  Практичний досвід регіону показав, що давати можливість жителям територіальної громади  самостійно вирішувати, на що витрачати частину місцевого бюджету є ефективним. Мова йде про впровадження інструменту «бюджет участі». Це об’єднує громаду та підтримує конструктивний діалог з місцевою владою.  Такий механізм стати додатковим стимулом залучення громади до бюджетних процесів в громаді. В ході обговорення представники Новоайдарської, Білокуракинської та Новопсковської об’єднаних територіальних громад, м. Сєвєродонецьк та м. Кремінна обмінялися порадами з новачками.     

          Наступний інструмент, який впорядковує бюджетний процес та доступний для користування як депутатам, так і громадянам, це бюджетний регламент місцевої ради. Нагадуємо, що Новоайдарська селищна рада в ході реалізації проекту затвердила обидва рішення.

          В ході дискусії також активно розглядалися питання розвитку е-демократії в Україні для забезпечення прозорості та ефективності  місцевих бюджетів. Учасникам були презентовані електронні держані послуги для громадян та відповідні електронні ресурси, надані рекомендації щодо можливості практичного забезпечення доступності та вміння працювати з даними про планування бюджетних коштів, у тому числі, на офіційному сайті міських, селищних, сільських рад через впровадження інноваційних інформаційно-комунікаційних механізмів.

          Крім громадськості та міських/селищних рад до заходу долучилися представники Департаменту комунікації, Управління молоді та спорту, Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, члени координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

          

          Захід проводиться в рамках проекту «Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади» ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано