Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чоловіки Новоайдару приймають активну участь у навчанні щодо попередження та протидії насильства

Дата: 06.08.2020 15:27
Кількість переглядів: 1235

Фото без описуЧоловіки Новоайдару долучилися до семінару з попередження та протидії насильства за ознакою статі «Насильству немає виправдання».

ООН Жінки в Україні, спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» провели для чоловіків Новоайдару семінар з поглиблення знань щодо гендерно зумовленого, у тому числі домашнього, насильства. Захід також був покликаний зруйнувати дискримінаційні стереотипи про соціальні ролі та обов’язки жінок і чоловіків для  формування шанобливих, ненасильницьких стосунків.

У заході прийняли участь чоловіки, що проживають Новоайдарі, у тому числі ті, що перебувають на профілактичному обліку в уповноваженому підрозділі органу Національної поліції України та стосовно яких вживаються заходи пробації, та чоловіки з родин, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Протягом  семінару учасники дізналися про види гендерно зумовленого насильства, спеціальні заходи та законодавчу базу щодо протидії гендерно зумовленому, у тому числі домашньому насильству. Учасники також переглянули серію відеороликів «Спровокувала?» (https://youtu.be/Zt-fXwFxA3Y) створених Представництвом ООН Жінки в Україні в рамках боротьби з гендерно зумовленим насильством, та взяли участь в подальшій дискусії про гендерні стереотипи та розподіл хатньої роботи між подружжям. «Я, як думав, я забиваю гвіздок, ремонтую щось – це мій обов’язок, а дружина пере, готує, прибирає. Але я не замислювався, що ремонт необхідний раз на рік, а готує вона щоденно, тоді це вже не порівну...» - зауважив один з учасників семінару.

Додатково, нагадуємо, що ознайомитися з інформацією про протидію гендерно зумовленому, у т.ч. домашньому насильству можна на сайті громади, у розділі «Протидія домашньому насильству» за наступним лінком: http://novoajdar.selrada.org.ua/protydiya-domashnomu-nasyllyu-1585725656/

 

Захід проведено в рамках програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано