Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кампанія зі стерилізації безпритульних собак з вакцинацією від сказу та біркуванням

Дата: 03.04.2020 14:49
Кількість переглядів: 2210

Фото без описуШановні мешканці смт Новоайдар!

Невдовзі на вулицях нашого селища можна буде побачити чотирилапих безхатьків із пластиковими кліпсами на вухах – такі бірки свідчитимуть про те, що ця тварина стерилізована та вакцинована від сказу.

Із 8 квітня 2020 року для регулювання популяції вуличних тварин на території Новоайдару розпочнеться кампанія зі стерилізації та щеплення від сказу безпритульних собак. Кошти на це виділені Новоайдарською селищною радою. Ветеринарні послуги буде надавати громадська організація «ЗооКонтроль», з діяльністю якої можна ознайомитись, перейшовши за посиланням https://www.facebook.com/zoocontrol.i.ua/.

Досвідчені ветеринари ГО «ЗооКонтроль» будуть виловлювати тварин та перевозити до спеціального ветпункту. Там тварин оглянуть, стерилізують, зроблять щеплення від сказу, здійснять ідентифікацію. Потім залишать під доглядом фахівців на 7 днів на карантин. Після проведення стерилізації та вакцинації соціалізовані тварини будуть повернені до свого ареалу мешкання.

Просимо мешканців селища у ці дні не залишати без нагляду домашніх собак та поставитись з розумінням до тимчасових незручностей, спричинених проведенням відлову тварин, та не чинити перешкод при виконанні робіт.

Крім того, просимо повідомляти ГО «ЗооКонтроль» за телефоном 068-179-29-50 про місця знаходження безпритульних собак, це допоможе зробити життя наших мешканців безпечнішим.

Зверніть увагу, що щеплення від сказу - необхідність для будь-якої домашньої тварини. Стерилізація - зменшує чисельність безхатніх тварин. Ідентифікація мікрочипом – надійний спосіб обліку та контролю за чотирилапою популяцією. Кліпса у вусі – зовнішня позначка.

Також хотілося б пробудити свідомість місцевих мешканців, які, не бажаючи нести відповідальність за утримання, догляд та потомство своїх домашніх улюбленців, часто викидають на вулицю кошенят та цуценят, а також і дорослих тварин. Адже безпритульні тварини з неба не падають – вони наслідок байдужості та нерідко жорстокості самих людей.

Проблему безпритульних тварин у багатьох країнах світу розв’язують гуманним шляхом, застосовуючи, до прикладу, стерилізацію, однак в Україні це робиться із великими потугами, адже донедавна цим питанням на державному рівні практично не займались, навіть ухвалення закону, який забороняє жорстоке поводження з тваринами і цілком відповідає світовим стандартам, на жаль, не позбавило українські міста від безпритульних тварин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано