Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повірка лічильників холодної води

Дата: 23.08.2019 09:03
Кількість переглядів: 1629

ДО УВАГИ АБОНЕНТІВ РКП «СТАРОБІЛЬСКВОДА»

 

В статті 6 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» визначено, що обслуговування та заміна вузлів розподільного обліку/приладів – розподілювачів теплової енергії здійснюються за рахунок власників таких вузлів обліку, якщо інше не встановлено законом або договором.

Відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Про затвердження тарифів РКП «Старобільськвода»», від 06.03.2018 № 296 та № 297 (з використанням внутрішньобудинкових систем),

  • за рахунок виключення із структури тарифів витрат, пов’язаних з обслуговуванням та повіркою засобів обліку холодної води, з 01 квітня 2018 року зменшено тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).
  • за рахунок виключення із структури тарифів витрат, пов’язаних з обслуговуванням та повіркою засобів обліку холодної води, з 01 квітня 2018 року зменшено тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (приватний сектор).

Таким чином можна констатувати, що з 01 квітня 2018 року для мешканців багатоквартирних будинків, які отримують послугу (з використанням внутрішньобудинкових систем) і для мешканців приватних будинків - повірка лічильників холодної води здійснюються за рахунок власників цих лічильників.

Відповідно до ч.3 та 4-і ст.17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 30, ст.1008 – із змінами), власники приладів обліку (в тім числі власники приладів обліку холодної води) зобов’язані своєчасно, з урахуванням міжповірочних інтервалів повіряти свою вимірювальну техніку.

 

Правові наслідки не проведення повірки лічильників

 

Абонентам (споживачам РКП «Старобільськвода»), у яких термін повірки лічильників води прострочений, нарахування за послуги РКП «Старобільсквода» з 01 жовтня 2019 року будуть проводитись у відповідності до затверджених органами місцевого самоврядування Нормативів питного водопостачання.

Враховуючи те, що за певних обставин, які склалися у попередні роки, чимало квартирних лічильників мають прострочені терміни повірки і щоб не ставити абонентів (споживачів) у безвихідне становище, районне комунальне підприємство «Старобільськвода» інформує Вас про те, що:

1.         Визначає строк до 30 вересня 2019 року для проведення періодичної повірки квартирних (домових) лічильників холодної води міжповірочний інтервал яких станом на 31 серпня 2019 року закінчився.

2.         Абонентів, які в продовж серпня-вересня 2019 року будуть отримувати від представників РПК «Старобільськвода» акти розпломбування зняття лічильника на проведення періодичної повірки лічильників холодної, міжповірочний інтервал вважати 1(один) місяц з дати оформлення відповідного акту.

 3.         Для  абонентів, лічильники яких пройшли періодичну повірку, необхідно звернутись безпосередньо в абонентський відділ РКП «Старобільськвода» з заявою про взяття приладу обліку (лічильника) на абонентський облік, після чого впродовж 14 днів прилад буде опломбований та введений в експлуатацію відповідно до акту опломбування, встановлення лічильнику.

4.      Після закінчення зазначеного терміну, а саме 30 вересня 2019 року, розрахунок з абонентами, які у визначений строк не провели повірку квартирного (будинкового) лічильника і не звернулись з заяваю та не надали документів що підтверджують її проведення, буде здійснюватись за нормативами (нормами) споживання з наступного дня тобто з 01 жовтня 2019 року.

5.        Показники лічильника, що не пройшов до вказаного терміну своєчасну повірку, не будуть братися до уваги при здійснені розрахунків за спожиті послуги.

 

 Адміністрація РКП «Старобільськвода»

тел (факс). (06461) 2-03-82,  2-05-28

E-mail: disp_starobelsk@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано