Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Толока на скелях Баранячі Лоби

Дата: 23.07.2018 11:43
Кількість переглядів: 352

Фото без описуБаранячі Лоби - природно-археологічний пам'ятник місцевого значення. Ці унікальні крейдяні скелі є унікальною пам'яткою Новоайдару, його візитною карткою і туристичної «родзинкою». У планах Новоайдарської селищної ради зробити нашу пам'ятку Баранячі Чола відомим туристичним місцем, яке б стало одним з улюблених місць мандрівників, внести його до туристичних маршрутів і путівників. 
Перший крок в цьому напрямку вже зроблений. Минулого тижня спільними силами колективів селищної ради, РДА та за підтримки Агафонової Валентини (КМЦ «Сіверський Донець») була проведена толока: зібрали сміття, біля підніжжя скель встановили велосипедну парковку, а також по всьому маршруту підйому на вершину і на самій вершині Баранячих Лобів улаштували лавочки. На вершині - просто приголомшливий вигляд. Тепер, коли встановлені лавочки, можна багато про що подумати і отримати насолоду від тиші та чудових пейзажів на заливні луки і на річку Айдар. 
Новоайдарська селищна рада планує продовжити благоустрій території. Найближчим часом на вершині цих скель буде встановлений новий флагшток з прапором України, який є одним із символів держави, його оберегом, сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за нашу країну.
Ми всі повинні пишатися Новоайдарщиною: тут є і родючі землі, і одна з найчистіших річок України, і унікальні пам'ятники природи, такі як Баранячі Лоби, Айдарська тераса, а також чудові і гостинні люди. Потрібно цінувати і любити те, що маємо, передавати свою любов майбутнім поколінням. Тільки тоді можливий розвиток не тільки окремо взятої громади, а й всієї України в цілому.
Хотілося б також відзначити, що на даний момент проходить активна фаза реформи децентралізації, і для створення спроможної громади необхідно вже зараз будувати плани щодо її розвитку, визначення конкретних напрямків цього розвитку. Зелений туризм може стати одним з перспективних напрямків розвитку Новоайдарської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано