Новоайдарська громада
Луганська область, Щастинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчання мешканців громади

Дата: 15.09.2017 11:43
Кількість переглядів: 307

Фото без опису     Яким чином громаді здійснювати планування та управління місцевим бюджетом, що таке бюджетний регламент та які переваги його прийняття,  чому громадяни не беруть участь в бюджетному процесі? Такі питання обговорювались з депутатами Новоайдарської селищної ради, представниками громадськості та місцевої влади 14 жовтня 2017 року в Новоайдарі в рамках проведених певних заходів.

     Під час засідання робочої групи учасники коротко обговорили завдання та графік роботи.  Діяльність направлена на об’єднання зусиль щодо забезпечення ефективної бюджетної політики  селищної ради шляхом створення належних нормативно-правових умов та забезпечення участі громадськості  до процесу формування місцевого бюджету і його моніторингу.

      Одним із інструментів, який дозволяє громадянам брати учать у бюджетному процесі – це Бюджетний регламент. Цей документ визначає процедуру роботі по обговоренню, складанню, затвердженню та виконанню бюджету всіх учасників бюджетного процесу: депутатів місцевої ради, селищного голови, керівників бюджетних установ, інших осіб, що можуть бути запрошені для участі в бюджетному процесі. Про нього говорили на семінарі. Під час обговорення лунали різні думки депутатів ради та громадських активістів. Чи зможе прийняття цього документу має стати додатковим стимулом залучення громади до процесів розподілу бюджетних коштів на умовах врахування інтересів зацікавлених сторін?           

     Підсумовуючи результати роботи, учасники дійшли згоди, що це рішення має стати додатковим механізмом забезпечення прозорості бюджетного процесу, залучення у цей процес усіх зацікавлених сторін.

     Заходи проведено в рамках проекту «Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади» ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

     Нагадуємо, що раніше в рамках проекту був підписаний Меморандум про співпрацю між Новоайдарською селищною радою та громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» та створена Робоча група.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано